НУ“Христо Ботев“ е готово да посрещне своите възпитаници на 15.09. 2014 година с обновена училищна база

август 19, 2014 НОВИНИ

По-малко от месец преди първия учебен звънец НУ „Христо Ботев“ е в готовност да посрещне своите възпитаници.

Новата учебна 2014-2015 година училището ще посрещне с нова втора игротека за полуинтернатните групи на целодневно обучение, с напълно обновен физкултурен салон след като в последните учебни години използването на салона бе невъзможно поради занемаряване на базата, и с дълго очакваната от най-малките – децата от предучилищната Подготвителна група детска площадка. Ремонтните дейности в училището ще приключат до края на месеца, така че с откриването на учебната година на 15 септември новите придобивки ще бъдат предоставени за ползване от учениците и учителите в училището. С нови мебели и чинове, доставени по проекта за целодневно обучение за по-качествен образователно-възпитателен процес са оборудвани вече всички класни стаи и кабинети в училищната сграда.

До началото на учебната година в училището се очаква да бъдат доставени и нови 5 проектори по спечелен проект по Националната програма „Информационни и комуникационни технологии“ от училището, с което всяка класна стая ще бъде оборудвана за обучение с нови съвременни интерактивни методи и технологии, и възможности за провеждане на електронни уроци.

До края на м. август т.г. ще бъдат доставени и всички учебници и учебни помагала. Предстои и осигуряване на въглища за отоплителния сезон до края на месеца.

Учителският екип също е в готовност за откриването на новата учебна година и вече е в очакване на малките ученици.